Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2011. július 23., szombat

Bemutatkozás - Avagy minden kezdet nehéz... :)

Szeretettel üdvözlök minden kedves érdeklődőt!

Ha eleged van a bolti, ellenőrizhetetlen minőségű, kétes termékekből, vagy csak szereted a természetes dolgokat és nem akarod tönkretenni bőrödet a gyári tisztálkodószerekkel, akkor jó helyen jársz!
A "mániámnak" köszönhető (ami a természetes, méregmentes életmóddal egyeztethető össze), hogy a közelmúltban szappangyártásra adtam a fejem. Elegem lett abból, hogy minden egyes fürdés után szétkaparom a bőrömet, ráadásul a mesterséges illatokat is egyre nehezebben viseltem... Így kezdtem el először saját célra készíteni szappankákat. :)

Fontosnak tartom elmondani, hogy egy házi natúrszappan nem gyógyszer, nem varázsszer. Nem fognak tőle egycsapásra elmúlni a mitesszerek, a pattanások, a bőrhibák. Nem valószínű, hogy megfiatalodik tőle a bőr. És itt jön a de: használatával testedet nem fogod többé terhelni vegyi anyagokkal, és a hosszú évek, esetleg évtizedek alatt felgyülemlett méreganyagok kiürülésével megvan rá az esélyed, hogy egészségesebb életet élhetsz.
Szappanosként nagy élvezettel és még nagyobb gondossággal válogatom össze a hozzávalókat. A tömbszappanokat kézzel szeletelem őket, így elképzelhető, hogy nem teljesen egyforma méretűek. Célom az, hogy a lehető legtöbben megismerjék ezt az alternatívát, és ne szennyezzék tovább bőrüket gyári mosakodószerekkel.
Általában kb. 90-100, az egyéni szilikon formákba öntött példányok 80-120 grammosak.
Szappanjaim készítésénél az egyszerűségre próbálok törekedni, mindegyikük tartalmaz tápláló növényi olajokat (oliva-, kókusz-, mandulaolaj), vajakat (kakaó-, sheavaj), méhviaszt, esetenként agyagot, valamint 100%-os illóolajokat. Ha tartalmaznak valamilyen apróra őrölt szárított gyógynövényt (körömvirág, kakukkfű, citromfű, stb)., akkor biztos lehetsz benne, hogy saját termesztésről van szó.
A szappanok úgynevezett hidegeljárással készülnek, melynek legnagyobb előnye, hogy az olajok, vajak, illóolajok és egyéb természetes dolgok értékes anyagai benne maradnak a szappanban, így a napi rutin egyben kényeztető ápolás is.
Terveim között szerepel egyéb szépségápoló kozmetikumok készítése is, amiknek elsődleges alkotóeleme a kakaóvaj, amelyet személy szerint én imádok, és mindenkinek tiszta szívvel ajánlok.
Ha különleges formára volna igényed (virág, rózsa, szív, egyéb), akkor azt kérlek jelezd és kérésre elkészítem a kiválasztott szappant a neked tetsző formában! Egyéni összeállítás, esetleg ajándékcsomag is lehetséges, kérdezz bátran, próbálok segíteni.


Felmerülő kérdéseidet az
e-mail címen teheted meg!
Kellemes nézelődést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése