Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2011. augusztus 30., kedd

Kakaóvajas bőrtápláló arckrém/testvaj narancs illattal


Csodálatosan selymes, közepesen beszívódó arckrém/testvaj finom narancs illattal, természetes kakaóvaj és mandulaolaj felhasználásával készült. Bármilyen testrészre alkalmazható!
A kakaóvaj krémszínű zsír, melyet a kakaóbab szemekből vonnak ki. Alkalmazzák kozmetikumokban, barnítókrémekben, szappanokban és igen sokféle testápoló termékben. A legjobb nedvesítőszerként tartják nyilván, évszazadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad és azonnal felszívódik a bőrben. Magas E vitamin tartalma van. A kakaóvajat gyakran ajánlják ekcéma és dermatitis kezelésére.  Védőréteget képez a környezet és a bőr között és segíti a nedvesség megtartását. Ezenkívül a kakaóvaj kakaómassza polyphenolt (CMP) is tartalmaz, mely megakadályozza az immunoglobulin termelődését, melyről úgy tudják hogy a dermatitis és az asztma előidézője.  
Terhes nők régóta használják a kakaóvajat a terhességi csíkok megakadályozására, és a kellemes illatú anyag számtalan más, bőrön alkalmazott készítményben is megtalálható. Gyakran alkalmazzák aromaterápiás masszázshoz a relaxáció és jóérzés elősegítésére. A kutatások alapján a test kakaóvajjal masszirozása elősegíti a stresszes állapot megszűnését, erősíti az immunrendszert, és szerepe van a rák elleni küzdelemben.  
Súlya kb. 40 gr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése