Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2011. augusztus 19., péntek

Méhviaszos testápoló és hűsítő tömböcske menta illattal

Újabb szilárd testápoló a repertoárban!  :) A "csomag" tartalma egy méhviaszos, vízlepergető szilárd testápoló és egy kellemes, fodormenta illóolajjal gazdagított napozás utáni hűsítő tömb.
Az összetevők magukért beszélnek: extra szűz olivaolaj, kókuszolaj, kakaóvaj, házi termelői méhviasz, valamint 100% bio fodormenta illóolaj. Nagyon kellemes méhviasz és menta illata van. Természetes színét a kakaóvajtól és a méhviasztól kapta, egyéb színezőanyag nem került bele.  
A népies nevén köményes menta, zöldmenta, vagy kerti menta nevű növény az árvacsalánfélék családjába tartozik. Vízpartokon, nedves réteken előforduló kellemes mentolos aromájú gyógynövény. A növény nevét Minthesről kapta, akit a monda szerint Plútó gyanakvó felesége, Perszephoné letaposott, és ő mentává változott. Már az ókori egyiptomiak és a perzsák is ismerték és termesztették, valószínűleg gyógyászati célokra használták.
A fodormenta – akárcsak a borsmenta –  évelő növény, szárai és levelei azonban a borsosmentáéval ellentétben nem ibolyás színűek, hanem sötétzöldek.
Szereti a nedves, árnyékos helyeket. A tűző napot is elviseli, de nem kedveli. Könnyen szaporodik, gyorsan elnyomja a szomszédos növényeket, ezért érdemes külön cserépben nevelni. Levelei szárítással vagy fagyasztással is tartósítható.
Használata nagyon egyszerű: a kezed melegétől felolvad, és máris bemasszírozható a bőrbe. Különösen ajánlom zuhanyozás közben vagy fürdés után!
Tartósítószereket nem tartalmaz. Hűvös helyen hónapokig eltartható.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése