Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2011. november 20., vasárnap

Körömvirágos-jázminos szappan fehér agyaggal


Megint egy "nőcis" szappan került ki a kezem közül. Rendelésre készült, de természetesen mint minden szappanomból, ebből is lehet kérni! Bevallom őszintén, nem szeretem az édes illatokat, így ez a jázminolajjal gazdagított fürdőkellék nem nyerte el a tetszésemet. A kedves vevőnek viszont annál inkább!
Nem igazán látni rajta, de egy háromszínű szappannak készült: alsó része természetes bézs színű, középső része pedig sárga a kurkumától, a felső része pedig barnás a fahéjtól, mint természetes színezékektől. Mivel ő is egy gyógynövényes szappan, a szárított körömvirág szirmok szépen tarkítják a felületét. A szirmok néhány napig áztak a felhasznált olivaolajban. Ez egy jól bevált módszer, mindig így teszek, ha kerül bele gyógynövény! :) Extraként kevéske shea vaj és legújabb kedvencem, fehér agyag került bele.
A jázmin az olajfafélék családjába tartozó cserjés növény, a Himalájából származik. Ma Kínában, Indiában és a Földközi-tenger partján termesztik.  Trópusi és szubtrópusi vidéken honos örökzöld vagy lombhullató, sárga virágú cserje.
Általános erősítő, fájdalomcsillapító, fertőtlenítő, csíraölő, görcsoldó, illatszer. Jó köptető,  nyákoldó,  közérzetjavító,  nyugtató,  relaxáló, tejszaporító. Nyugtatja az érzékeny bőrt,  enyhíti a  bőrgyulladást, az acnét, gyógyítja a bőrfertőzést.
Nőgyógyászati célokra használható. Görcsoldó, fájdalomcsillapító, szabályos menstruációt elősegítő hatása van.   A terhesség korai szakaszában ne használjuk, de szülés előtti masszázsolaj készíthető belőle, mert szülést könnyítő hatása van.  Kóros lehangoltság, depresszió, félelmek, hisztéria  esetén jó hatással van a lélekre, oldja feszültségeket, a boldogság érzését adja vissza.
A jázminolajra azt mondják, hogy maga az érzékiség, az "olajok királyának" tartják. A jázminnak nemi vágyat növelő hatása van. Alkalmazható frigiditásra és impotenciára is. Fürdőbe és bedörzsölő szerként használható vagy a ráhangolódás elősegítésére párologtatni.
Súlya kb. 90- 95 gr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése