Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2011. november 10., csütörtök

Mandulajos-fehéragyagos (baba)szappan
Nagyon szeretem a natúr, illatmentes szappanokat. Mindenkinek más a fontos egy szappanban: van, aki azt szereti, ha illatos. Van, aki a dúsan habzó fürdőkellékeket kedveli, és van, aki habmentesen szeretne tisztálkodni...
Mindenkinek másak az igényei, de azt hiszem, ez a nemesen egyszerű, de nagyszerű szappan a már jól ismert mesterhármas összetevőkkel, extra adag mandulaolajjal és fehér agyaggal kiegészítve bárki tetszését elnyerné.
Az agyag gyógyító hatása már az ókorban is közismert volt. A tehetősebb nők a fürdőzés után az agyagos- és egyéb pakolásokkal, test- és bőrmasszírozással gondoskodtak szépségük ápolásáról. Hogy valójában mit is kell tudnunk az agyag hatásáról? Először is nézzük meg, hogyan épül fel ez a matéria.
Az agyag az ősidőktől fogva orvosságok és kúrák alapanyaga volt, csakúgy, mint a víz és a különféle növények. A fehér agyag (iszap), vagy másik nevén kaolin ásványi anyagok összességéből épül fel (szilíciumszemcsék, alumínium, vas, magnézium, kálium), melyek mind egytől egyig jó hatással bírnak a bőrünkre. A fehér agyagot, mely a tengerbe lehordott üledékes agyagréteg eróziójából keletkezett, és hosszú évezredek során a tenger ásványi anyagaival itatódott át a földfelszín alól bányásszák, finomra őrlik, szitálják, napon szárítják és levegőztetik. A szárítás közben az agyag feltöltődik a Nap erőteljes energiájával. A Holt-tengeri gyógyiszapról már biztosan hallottatok, vagy esetleg a Duna deltavidékéről vagy Izlandról származók is kitűnőek, de nem kevésbé hatékonyak a hazai termálvizes lelőhelyekről származók, mint amilyen például a hajdúszoboszlói iszap. Megkülönböztetünk természetes iszapokat (vulkáni, tengeri, fosszilis) és iszapszerű anyagokat (agyag és algák keveréke, parafangó: iszap és paraffin keveréke).

Az agyag az egészségmegőrzésünket szolgálja és erősíti szervezetünk védekezőképességét.  Az agyagterápia az egész testfelületen alkalmazható és ioncserélő képességének köszönhetően feltölti ásványi anyagokkal a testet, nyirokelvezető, tisztító és revitalizáló hatású. Az agyagban található rendkívül magas ásványi anyag koncentráció révén - mely a testi sejtekének akár 30-szorosa is lehet - gyakorlatilag ozmózissal magába szívja a méreganyagokat, ugyanakkor fokozza a bőr vízmegtartó képességét. Az anyagcsere folyamatok serkentése, a természetes méregtelenítés és az optimális hidratáció eredményeként a kisebb ráncok kisimulnak, a mélyebb barázdák enyhülnek. Az iszap gyógyír a zsírhiányra és a túlzott faggyútermelésre is, ugyanis szabályozza a faggyú összetételét. Ezen kívül felgyorsítja az aknés hegek gyógyulását, finomítja a pattanásos arcbőrt. Méregtelenítő hatását a cellulitkezeléseknél is hasznosítják. Például egy egész testet befedő iszappakolás segít ellazítani az izomzatot, amely magában hordozza pihentető hatását is - sportolás, fizikai megerőltetés után jótékonyan hat.
Az iszap felvitelkor, illetve lemosáskor kifejtett dörzsölő hatás segíti az elhalt hámsejtjeink eltávolítását. Az iszapkezelés után használjunk arckrémet, illetve testápolót, mivel ezek hatóanyagai sokkal intenzívebben tudnak felszívódni bőrünkbe. Az agyagban a négy őselem erői élnek, amelyek képesek szabályozni az emberi test egyensúlyát. Felszívó képességével, méreg-semlegesítő hatásával remineralizáló, vérképzést segítő, regeneráló és sebgyógyító. Az agyagpakolásokat ajánljuk szépségápolási célból is az ásványi anyag tartalma miatt. Pattanásokra is alkalmazhatjuk, hiszen szárítja a bőrünket. Mindemellett még erős cellulit kezelésére és fogyasztásra is nagyszerűen alkalmas.
Mivel illatmentes ezt a szappanomat is 0-99 éves korig ajánlom!
Nyomdázható! :)
Súlya kb. 100 gr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése