Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2011. december 10., szombat

Körömvirágos szappan


Mint már említettem régebbi bejegyzésemben, nagyon szeretem a méhecskék munkájának gyümölcseit. A nem is olyan távoli múltban volt szerencsém megtapasztalni, hogy mekkora munkával jár egy méhcsalád ellátása, mennyire kell figyelemmel kísérni fejlődésüket. Éppen ezért azok közé tartozom, akik becsülni tudják a méhek munkáját.
Édes csodaszer a méz, a téli napokban minden otthonban előkerül. Finom, egészséges és még szép is. Alább találhatsz módszereket arra, hogyan tudod a magad szolgálatába állítani ezt mézes finomságot.
Lehet akác, hárs, vagy fenyőméz. Ha rendszeresen fogyasztod, és néha a bőrödre is kensz belőle, ragyogni fogsz kívül-belül.
Bőr és egészségvédő: A méz mintegy 80 százaléka szőlő és más gyümölcscukorból áll, ezenkívül számos vitamint is tartalmaz. Ezek közül a legfontosabbak a B vitaminok, melyek a bőr, haj, a szem és az agysejtek egészségéhez szükségesek, valamint C vitamin. Ez az antioxidáns nélkülözhetetlen a szervezetet védelmező antitestek létrehozásához, a kiegyensúlyozott hormontermeléshez és a bőr fesszességét adó kollagén szintézishez. Az ásványi anyagok közül káliumot, magnéziumot és vasat tartalmaz nagyobb mennyiségben. A benne lévő alma, citorm és tejsav javítják az emésztést. A méhek által termelt inhibin enzim természetes módon konzerválja a mézet, valamint antibakteriális hatású. Ennek az anyagnak köszönhető, hogy a szakszerűen kezelt méz általában nem okoz fogszuvasodást.
Hidratál és feszesít: Bőrünk szempontjából a méz az egyik legkedveltebb tulajdonsága, hogy megköti a nedvességet a szövetekben, így feszessé és rugalmassá teszi a bőrt, míg a szárazabb területeket gyorsan kisimítja és puhítja. A fáradt, érzékeny arcbőr gyorsan visszanyeri természetes csillogását, fiatalosságát, a mézben található számtalan vitaminnak elsősorban azonban a C vitaminnak köszönhetően. Remek gyógyír a pattanásos, gyulladt bőr kezelésére, valamint a kiszáradt, cserepes ajkakra. Jól bevált arckrémedet, pakolásaidat is feltúrbózhatod néhány csepp mézzel, ezzel növelheted bőrkisimító hatásukat. A mézzel kevert kence használata után töröld át a bőrödet alkoholmentes tonikkal.
A méz masszázshoz is hatékonyan alkalmazható, mivel segít szabályozni a test energiaáramlását, vitamin és ásványi anyag tartalma mélyen bejut a bőrbe, közben a salakanyagokat kiszívja és magába gyűjti. A test lemosásával ezek távoznak a bőrből, könnyebbé, egészségesebbé téve ezzel a szervezet működését.
Súlya kb. 100 gr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése