Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2012. január 26., csütörtök

Levendulás sószappan a tavaszi megújulás jegyében

Mint minden "szappanos" életében, az én életemben is eljött az a pillanat, amikor szeretném továbbfejleszteni a szappantudásomat, amely eddig kizárólag az ún. hidegeljárással készült szappanokra korlátozódott. 
Már régebben is "kísérleteztem" ilyen típusú portékával, de a végeredmény valahogy nem nyerte el a tetszésemet, egészen addig, amíg kipróbálásra nem került. Ez a variáció ugyanis nem habzott annyira, mint egy normál natúr szappan, aztán rájöttem a titok nyitjára: a benedvesített bőrt átdörzsöltem a szappankámmal, majd leöblítettem. Csodák csodája, az eredmény sima, bársonyos és végül, de nem utolsósorban, tiszta bőr. :)
Mivel közeleg a tavasz, és vele együtt az ébredés, a megújulás időszaka, megalkottam egy sószappant, amely egyszerre tisztít, ápol, fertőtlenít, méregtelenít és ami talán legvonzóbb tulajdonsága: bőrradírozó hatásával megszabadítja bőrfelületünket az elhalt hámsejtektől, csodálatosan simává téve a bőrt. 
Testünk egészét kívülről bőr borítja. Mintegy 2 m² felületével és kb. 2 kg súlyával a legnagyobb szervünk. Nemcsak érzékszerv, hanem felépítéséből adódóan védő szerepet is betölt. Véd a mechanikai behatásoktól, szabályozza a test hőmérsékletét. A bőr mirigyeinek savas vegyhatású váladéka kémiai védőburkot képez a fertőzések ellen. 
Bőrünk fontos szerepet tölt be a mindennapi közérzetünkben és emberi kapcsolatainkban. Problémái, illetve betegségei -mivel egy látható szerv- különösen kihatnak közérzetünkre. Egy pattanásos, mitesszeres bőr csúfolódás tárgyává válhat, ami később komoly személyiség zavarhoz vezethet. A helyes bőrápolás javíthat közérzetünkön és betegségeket előzhetünk meg vele. A szervezetünk képes magát regenerálni, ha lehetőséget adunk rá. Egy idő után a bőr már képes, a mindenki számára egyéni védőréteget képezni és saját PH értékét az egyénnek megfelelően beállítani. Erre születésünktől képes a bőrünk, csak a mesterséges, kémiai adalékanyagokkal teli kozmetikai szerek használatával ezt a tulajdonságát folyamatosan elnyomjuk. 
A bőr kémhatását sok minden befolyásolja pl.:
- a magunkhoz vett táplálék,
- környezeti tényezők pl.: szél, napsütés, hőmérséklet stb.,
- a levegő nedvesség tartalma,
- a környezetünk szennyezettsége,
- hormonok,
- stressz hatások, egészségi állapot.
Ezeken a példákon is látható, hogy a krémek, amelyek a bőr PH értékét minden nap ugyanarra az állandó értékre akarják beállítani, nem véletlenül nem mindenkinek jók, illetve egy darabig nem okoznak problémát, majd hirtelen allergiás reakciókat váltanak ki. A bőrbetegségek legnagyobb részét vegyszerek okozzák pl.: kozmetikumok, mosó- öblítőszerek, színezőanyagok, tartósítószerek, aromaanyagok stb. A kristálysó kiegyenlítő hatású, beállítja a sav-lúg háztartást, ezért a kristálysóval történő bőrápolásnál megindul az ún. homeosztázis. A sószappan ajánlott arcápolásra, száraz és zsíros, pattanásos bőrre egyaránt. Egyes bőrbetegségeknél is hatásos segítség lehet: pl. :ekcéma, allergia, gomba, fertőzés, pikkelysömör, herpesz.
Használata nagyon egyszerű: a szokásos tisztálkodás után a tiszta, nedves bőrt óvatosan dörzsölje vagy kenje be sószappannal. Hagyja megszáradni és ne mossa le!!! A bőrről a kikristályosodott sót letörülhetjük pl. száraz törülközővel. A só beállítja a bőr természetes pH-értékét, ezért ne mossuk le. Fontos, hogy a sószappan használata után közvetlenül, krémeket NE használjon!
Alkalmazható:
- Minden napos arc és bőrápolásra. 
- A bőr természetes PH értékének beállítására. 
- Száraz illetve zsíros bőr esetén: a só a hiedelmekkel ellentétben nem kiszárítja bőrt, hanem bezárja a nedvességet a sejtekbe. Zsíros bőrnél, pedig beáll egy egészséges faggyútermelés. 
- Pattanásos, problémás bőrre, illetve kamasz bőrre: pattanásos illetve problémás bőrnél a tisztulás, a méregtelenítés miatt számítani kell egy kezdeti rosszabbodásra, amely a homeosztázis egyik jele. A pattanások illetve a kelések 2-3 héten belül heg nélkül elmúlnak. A bőr pórusai összehúzódnak, így kevesebb mitesszer keletkezik. 
- Bőrbetegségek esetén pl.: ekcéma, gomba, allergia: A sebes, gyulladt bőr felületet ne kenjük be közvetlenül a só szappannal, mert felsértheti a bőrt. Kézről vigyük fel a sót a nedves bőrre. 
- Borotválkozás után: arcvíz helyett használjuk. Megnyugtatja a bőrt, a kipirosodást pedig elmulasztja. Állandó használatával a szőrtüszőgyulladások is elmúlnak. 
- Herpesz kezelésére: vírus ölő hatása miatt kiválóan alkalmas herpesz kezelésére illetve megelőzésére. A benedvesített sószappannal kenjük be a beteg bőrfelületet. Minél gyakrabban kenjük annál hamarabb múlik el ill. szárad le a hólyagocska. A sebek 2-3 napon belül nyomtalanul eltűnnek. 
- Rovarcsípés esetén: a benedvesített sószappannal kenjük be a csípés helyét. Megnyugtatja a bőrt. 
- DEO-ként: a benedvesített szappannal kenjük be a hónaljunkat, majd dörzsöljük el a kikristályosodott sót. A só baktérium ölő hatása miatt megakadályozza a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése