Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2012. március 24., szombat

Sárga és vörös agyagos shea vajas szappan levendula illattal

Mivel az agyagos szappanok a gyengéim, és rohamosan közeleg az anyák napja, ebből az alkalomból készítettem ezt a kétagyagos shea vajas különlegességet. Mikor készítek egy újfajta szappant, barátok rögtön érdeklődnek, de mikor csináltad, és mikor lehet már kipróbálni? Nos, az általános szabály az, hogy kb. 4 után ki lehet próbálni a szappant, és ha nem húzza, ill. nem szárítja a bőrt, akkor onnantól kezdve használható.
A vörös agyag vagy Rhassoul előfordulási területe Marokkó, ahol a helyi asszonyok mosóföldnek is nevezik. Gyulladáscsökkentő hatása miatt nagyon hatékony s mitesszeres, pattanásos, ekcémás és Neurodermitis-es bőr kezelésénél. Különösen hatékony ha meleg formában alkalmazzák pl. maszkoknál vagy reumás-izűleti betegségeknél gyógypakolásként.
Belsőleg is kitűnően és sokoldalúan használható: kapszula vagy por formájában nyugtató hatású a gyomorra. Elnyeli a felesleges savakat és méreganyagokat. Jó a gyomorégés, és gyomor-bélrendszeri panaszok ellen. Tehát a természet igazi ajándéka, ami tele van meglepő és gyakran alábecsült tulajdonságokkal.
Az alapolajokon és összetevőkön kívül sárga és vörös agyag, valamint 100% levendula illóolaj felhasználásával készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése