Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2012. május 18., péntek

Mosószappan 100% napraforgóolajból - II. rész

A múltkori mosószappanomnak nagyon nagy sikere volt a barátaim körében - kimondottan a gyerekeseknél. Ugyan akkor nem készítettem sokat, csak kb. 100 darabot, de az teljes egészében elfogyott, illetve szét lett osztva kipróbálásra. :)
Zavart picit az olajra emlékeztető "illat" (öblítés után megszűnik). Sokáig gondolkodtam, hogy mi lehetett ennek az oka. Mivel ezen a jelenlegi mosón csak annyit változtattam, hogy több ideig kevertem a botmixerrel, valamint kicsit emberibb formát kapott, így több mint valószínű, hogy a termelői napraforgóolaj volt az apró kellemetlenség oka... Ez most bolti, étkezési minőségű napraforgóolajból készült, és reményeim szerinte hasonló qvalitásokkal rendelkezik, mint előző társa.
Régen úgy készítették, hogy a szappanmasszát addig kevergették lassú tűzön, míg teljesen be nem sűrűsödött, aztán fiókba öntötték, majd általában egy nap múltán feldarabolták és feltették száradni a padlásra. Régi parasztházak padlásán még ma is találni ilyen becses darabokat, amiket akkor vesznek elő, ha már egyik mosószer sem veszi ki a piszkot a ruhaneműből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése