Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2012. május 31., csütörtök

Vörös agyagos samponszappan shea- és kakaóvajjal

Sokan úgy keresnek egy kozmetikumot, szappant vagy samponszappant, hogy már eleve száraz, öregedő, vagy éppen zsíros bőrre, korpás hajra kérik. Szerény véleményem szerint ez azért van, mert még él bennük az az elképzelés, a reklámok alapján keresik a "megoldást" bőr- és hajproblémáikra. Sajnos ezt nagyon rosszul teszik, hiszen a rengeteg kémiai szert tartalmazó tusfürdők és antibakteriális szappanok után a bőr szinte szomjúhozik a kőolajtartalmú testápolóra... Ami beszívódva és hosszan kifejtve hatását sokkal nagyobb kárt okoz, mintsem gondolnánk.
Én személy szerint úgy gondolom, hogy nincs olyan, hogy "problémás bőr", de van rosszul megválasztott mosakodószer, sampon vagy testápoló. Ha a bőrünk tiszta natúr termékek használatával lehetőséget kap a méregtelenítésre, és ezeket a termékeket hosszabb időn keresztül élvezheti, meg vagyok róla bizonyosodva, hogy a bőr fellélegzik, már nem fog védekezni a vegyszerek ellen, hiszen nincsenek vegyszerek, egyéb károsító tényezők, amelyek természetes működési mechanizmusát befolyásolnák. Az igaz, - és ezt már korábban is leírtam, hogy egy új terméknél is lehetséges, hogy a bőr "lázadni kezd", mivel van egy megszokott rendszere. Ha elszántan folytatjuk a külső-belső tisztító kúrát, esélyt adunk saját magunknak és szeretteinknek egy vegyszermentesebb életre.
Ha belegondolunk, hogy évek, évtizedek alatt mennyi mindent magára ken egy ember, mennyi vegyszerrel és bőrére nem illő dologgal találkozik nap mint nap, elborzadhatunk saját választásunkon. 
Az agyagot azért szeretem, mert egy kimondottan egyszerű és természetes tisztítási módot ajánl, és nem mellesleg ápolja is a bőrt. Az agyaggal való gyógyítás csodát tesz a lábak nyílt sebeinél, forró víz okozta égéseknél,  méh - darázscsípéseknél vagy pókcsípéseknél.
Ezért készült ez az új samponszappan, ami a Rózsaszínagyagos-rozmaringoshoz hasonlóan finom habzik, jól tisztít, kellemes tapintást és selymességet biztosít. :)
Hűsítő menta illattal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése