Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2012. június 14., csütörtök

Hennás samponszappan :)

Mióta örökre letettem a samponos flakont, és elkezdtem növényi hajfestékekkel szépíteni a hajam, azóta körvonalazódik bennem az elhatározás, hogy csinálok egy hennás samponszappant is. :)
Nos, mivel többen is megkérdezték, hogy mi is van egy ilyen szappanban: pontos leírást (sajnos) bizonyos kellemetlenségek elkerülése végett nem áll módomban közzétenni, hiszen hosszú hónapok alatt "kikísérletezett", rengeteg pénzt és alapanyagot kívánó, sokat próbált saját receptjeimről van szó, így remélem, az érintettek megértik, hogy nem szeretném kiadni a kezemből.
Ezért csak annyit említenék, hogy a samponszappanok készítése során felhasznált olajok között szerepel az extraszűz oliva-, a kókusz-, a ricinus-, a szőlőmag-, a mandula-, a rizskorpa-, a napraforgóolaj, valamint kakaó- és shea vaj. Persze nem mindegyik tartalmaz mindenféle olajat, a recept típusonként változik, és nagyon nem mindegy a felhasználási arány sem. :)
A hennás egy új kategória, itt egy új receptúra került kipróbálásra. Ugyan még 3 hetet várnom kell e csoda lemeózására, de minden kétséget kizáróan fantasztikus élmény lesz! :) Mivel a henna egy samponban nem kerül hosszabb érintkezésbe a hajjal, úgy gondolom, színezni nem fog, így a szőkék is kipróbálhatják. Gyönyörű színén látni, hogy nem sajnáltam belőle a hennát! :)Nem olyan barna, mint a képen, csak még most sem tudok rendesen fényképezni. A kellemes illatról a 100% tisztaságú szegfűszeg gondoskodik. Erről a csodálatos gyógynövényről, és fő alkalmazási területéről ITT olvashatsz nálam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése