Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2012. augusztus 11., szombat

Kecsketejes szappan levendula illattal

Régóta tervbe van véve nálam a kecsketejes szappan. Mivel kedves barátnőmnek vannak kecskéi, így a tej adott volt, ezen felül még kozmetikai célokra szánt kecsketejporral is gazdagítottam ezt a portékát. Nem sajnáltam belőle. :) Magas kakaóvaj tartalma rendkívüli módon simítja és táplálja a bőrt, szintén jelentős shea vaj adagjáról már nem is beszélve. :)
Akik valamennyire is ismerik a történelmet, tudhatják, hogy már Kleopátra is kecske (és szamár) tejben fürdött, hogy megőrizhesse bőre egészségét és szépségét. A kecsketej különösen finoman bánik a bőrrel, egészségesebbé, puhábbá varázsolja. Gyorsan hidratálja és táplálja a bőrt. Fontos ásványi anyagokat tartalmaz: magnézium, kálium, kálcium, valamint vitaminokban is bővelkedik: A, B, B2, B6, B12, C, D. A tejfehérje rengeteg tápanyagot tartalmaz, ezért az ebből készült szappan is rendkívül gazdag proteinekben. használata során a bőr nem válik szárazzá és irritálttá.
Alacsony olvadáspontja miatt már 37 Celsius fokon behatol a bőr mélyebb rétegeibe. Elektrolit tartalma gyulladáscsökkentő, ezért külsőleg alkalmas bőrallergia, ekcéma és kiütések kezelésére. Nyugtató, kellemesen simogató levendula illattal készült.
A képen saját készítésű népi kalocsai riseliőzött alátétem látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése