Ha keresgélni akarsz nálam, itt megteheted:

2012. szeptember 15., szombat

Shea hab testápoló

Hagyjuk a gépzsírt a gépeknek! :) Hála a natúr szappanoknak, régóta nem használok kőolajtartalmú, bolti testápolókat, de mint minden nőt, időnként engem is elkap az extra kényeztetés utáni vágy. Különösen egy stresszes nap után, vagy ha rossz a kedvem.
Sokat gondolkodtam, hogy mivel is dobhatnám fel a sima shea habot, hogy még krémesebb, még táplálóbb legyen a bőröm számára. Természetesen értékes, extra olajokkal, vajakkal! Bőrápoláshoz talán a legjobb a mandula-, szőlőmag-, jojobaolaj, de aki nem sajnálja a rávalót, csipkebogyómag-, gránátalmamag-, ligetszépeolajjal is kényeztetheti bőrét.
A házilag elkészített krémeknek több fajtája van, ezekből a legkelendőbbek és legfinomabbak a "zsíros" krémek. Ide tartoznak azok a kencék, amik vízfázis nélkül készülnek, magyarul nincs benne víz vagy hozzáadott folyadék (pl. virágvizek), így kevésbé romlandóak. Ezek sajnos nem az a tipikus "bekenem magam és már megyek is" típusú kencék, felszívódásuk több percet is igénybe vehet. Viszont tapasztalataim szerint a legfinomabb, legtáplálóbb tulajdonságokkal bírnak, és mivel sem vizet, sem emulgeátort nem tartalmaznak, a legtovább eltarthatóak.
A natúrkozmetikumokkal az a tapasztalatom, hogy ugyan nem mindig olyan szép színesek és illatosak, mint az agyonreklámozott bolti krémek, viszont rendkívül hatékonyak, nincs bennük káros anyag és kiadósak, kevés kell belőlük. Ki kell kísérletezni, hogy kinek milyen összetételű kence felel meg, de az sem mindegy, hogy milyen 100% tisztaságú illóolaj kerül bele, hiszen könnyen meglehet, hogy ugyanazon krém egy másik illóolajjal már közel sem lesz annyira hatásos.
A shea vaj hab felhasználási lehetőségei rendkívül szélesek. A fenti krém egy nagyon tartalmas eredményt ad, ezért akár testpakolásként is lehet alkalmazni. Esti fürdés után leitatod magadról a vizet (nedves bőrön még jobban hat, tehát nem kell túlságosan megtörölközni), és bekened magad. A lábfejre lehet zoknit is húzni éjszakára.
A testápolót mindig frissen keverem, és 100 ml-es kiszerelésben tudom ajánlani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése